עצירות בהריון
עצירות בהריון נחשבת לאחת מהתופעות השכיחות ביותר בתשעת החודשים שבטרם הלידה. הרחם גדל בגלל העובר, והוא נוטה להפעיל לחץ על מערכת העיכול וכך גם מאט את מעבר המזון. כמו כן, התגברותו של ההורמון פרוגסטרון במהלך ההיריון גורמת להרפיה של שרירי המעיים – ופעילותן מואטת.
קיימות דרכים רבות לביצוע טיפול נגד עצירות בהריון,ומשום שמדובר בתופעה שכיחה, אין לחשוש מהופעות תסמינים שונים כגון ירידה בתדירות מתן הצואה או תחושת מאמץ ביציאות. ניתן לטפל בתופעה באמצעות תכשירים מיוחדים המותאמים לתקופת היריון, וכן באמצעות שינויים בהרגלי התזונה והחיים בכלל.
כמו בכל הופעה של עצירות, שתייה מספקת של נוזלים מדי יום מסייעת לפעילות תקינה של מערכת העיכול. מעבר לשתייה של נוזלים, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות העשירים בסיבים תזונתיים – כגון דגנים מלאים, ירקות ופירות עם הקליפה שלהם, וכן לחם מלא. מוטב גם להקפיד על פעילות גופנית מתונה אחת למספר ימים: הליכה של כחצי שעה מדי יום או שחייה עשויים לעזור לפעילות תקינה של מערכת העיכול בגוף.
בעוד שפעילות גופנית וסיבים תזונתיים עוזרים בטיפול נגד עצירות בהריון, קיימים מספר מרכיבים שכדאי להימנע מהם בתקופת ההריון. מזונות המכילים קמח לבן נחשבים לאחת מהסיבות השכיחות להופעה של עצירות בקרב כלל האוכלוסייה – מומלץ להמעיט באכילה של בורקסים או עוגות מקמח לבן, או לחילופין לעבור למתוקים ומאפים העשויים מקמח מלא.
במידה ופעולות אלה לא עזרו בטיפול נגד עצירות בהריון, מומלץ לפנות לרופא מומחה אשר יתאים תרופה או תכשיר אשר מותאמים למצבה הרפואי של האישה ולתקופת ההיריון. תכשירים לטיפול בעצירות המבוססים על פוליאתילן גליקול (כמו לדוגמא התכשיר נורמלקס המשווק בישראל) הם המתאימים ביותר לטיפול בעצירות בהריון.